Spring naar hoofd-inhoud

Administratie

Administratie: ook uw onderneming moet er aan geloven. Een eenmanszaak of een beursgenoteerde onderneming, iedereen moet een administratie bijhouden.

De meeste ondernemers, zeker zzp-ers, starten hun bedrijf vanuit hun expertise. Veel ondernemers zien de administratie als een ´noodzakelijk kwaad´, een vervelende klus die nu eenmaal bij de bedrijfsvoering hoort. Klinkt u dit bekend in de oren?

Uit onderzoek blijkt dat veel ondernemers die zelf hun administratie voeren hieraan onnodig veel tijd en energie kwijt zijn. Ondernemers die daarentegen hun administratie hebben uitbesteed, moeten daarvoor vaak te veel betalen. Verder geldt  voor beide dat er onvoldoende geprofiteerd wordt van fiscale voordelen.

Het probleem bij het zelf voeren van de administratie is vaak dat de administratie “erbij” wordt gedaan. De snelheid van het verwerken van financiële documenten in de financiële administratie, de fiscale kennis of kosten wel of niet aftrekbaar zijn, laat vaak te wensen over.

Hoe waardevol kan een goed bijgehouden administratie zijn voor een bedrijf? Deze is van onschatbare waarde. De administratie is een belangrijk hulpmiddel zijn om je te helpen je bedrijf beter te runnen. Je verkrijgt inzichten in onder meer de liquiditeit van je bedrijf en de risico´s die op de loer liggen. Waar je als ondernemer in elk geval niet op zit te wachten zijn ellenlange lijsten met gegevens. Je wilt in één blik kunnen zien hoe je bedrijf er voor staat. Welke risico´s kan je nemen en hoe staat het bedrijf er over enkele maanden voor als het blijft gaan zoals het nu gaat?